trissigossar.blogg.se

Bloggar om mitt liv som fyrbarnsmamma

Wincent 3 år

Kategori: Allmänt

Så liten han var för 3 år sedan :-) Så nu har Wincent blivit stora killen, hela 3 år, firar det genom att få värsta utbrotten ibland, ja det är väl trotsåldern, precis som Wilgots 5-års trots. Ja skogstokig blir man allt på dom när de totalt vägrat att lyssna på oss, spelar ingen roll vad vi säger,.  de lyssnar inte ändå, slutar med att jag tillslut blir så arg att jag skriker som en galning, vilket lär höras ända till nödinge.
 
Ja vi hade ju kalas för Wincent, han fick lite uteleksaker av farmor, Martin och Mia och pengar av mormor och morfar så att han kan köpa vad han vill.. Han fick sin gräddtårta som han önskat, men åt mest grädden :-).
 
 Wilhelm börjar bli stor han med, väger nu 10470 gram och är 73,3 cm lång. Jämför man killarna i samma ålder, dvs 8 månader så blir det så här:
Wilgot 11900 gram och 72,5 cm lång
Wincent 12850 gram och 75,5 cm lång
Wilhelm 10470 gram och 73,3 cm lång
 
Han vägrar fortfarande äta mat, lever på välling och bröstmjölk. Har fått i honom lite banan, mosad persika och pannkakor. Smörgås och smörgåsrån gillar han också.
Sedan en vecka tillbaka så sitter han helt själv utan att jag behöver sitta bredvid, ramlar inte längre omkull och tar sin själv ner till mage om han vill rulla runt, fastnar med benet ibland då och blir skitarg. Kommer nu också upp i krypställning, står där och gungar, sträcker på benen och flyttar dom ibland, men han flyttar inte på armarna så han ramlar omkull då istället. Gillar att sitta på golvet och leka, helst med Wilgot och Wincents saker. Har köpt en vårjacka till honom på Tradera, en jättefin grön skaljacka från Didrikssons, ser helt ny ut, hamnade på 200 med frakt, helt ok pris, så billigt  får du inte ens en jacka på Lindex. Skall bara köpa en matchande grön mössa också.
 
Wilgot och Wincent växer de med, tog fram alla gamla kläder i storlek 104 till Wincent, tyvärr har Wilgot lyckas göra hål på de flesta av jeansen, så där får jag köpa nya. Beställde på lindex igår, hade 30% på ett helt köp, dessutom beställde jag 3 velourbyxor till Wilhelm, där fick jag först 30% rabatt på varje byxa och sedan ett par av dom gratis då de var ta 3 betala för 2, snacka om att komma billigt undan. Tidigare på dagen var jag på Lindex och köpte lite tröjor och bodys till Wilhem, vilket han var i behov av, passade på när det var 30% på ett helt köp, dessutom hade de massa tröjor för 50 kronor styck, på rea snygga dessutom, så då fick Wincent 2 tröjor och Wilgot 1 tröja, dessutom så drogs det 30% på hela köpet,. så det var ju även 30% på dessa rea tröjor, hade tur, 30% skulle bara gälla ordinarie priser, kan tänka mig att kassörskan inte orkade krångla till det utan tog 30% på allt, synd jag inte visste det, då hade jag köpt fler tröjor, fanns många snygga att välja på.
 
Wilgot har ännu en gång gjort hål i sina gummistövlar, vet inte hur han lyckas, men kom genomblött om fötterna till dagis, tur som var hade vi ett par gamla där som han får använda nu, fattar inte vad killen gör som gör hål i alla gummistövlar, dessutom lyckades han riva sönder sin nya regnjacka, skall försöka limma det, är längst ner längst kanten han rivit sönder det, borde gå att limma ihop och kanske sy ihop på symaskinen.
 
Skall till Liseberg på till helgen med Wilgot, det har ju ett nytt kaninland med massa nya attraktioner för Wilgot, finns nog en hel del han vill åka, undrar just om han passerat 110 cm gränsen så att han måste betala inträde och att jag då inte heller längre får åka med gratis i vissa attraktioner, så svårt att veta vad han kommer åka och om han vill åka själv eller inte, det finns ju åkhäfte med 16 kuponger för 295 kronor, men många kräver  2 kuponger och om jag då dessutom skall med så räckte det inte långt, finns lilla åkpass där man får åka hur mycket man vill för 210 kronor, även vuxna kan köpa det och det gäller bara bland barnattraktionerna. Wincent har önskat sig en nalle från Liseberg :) vi kan ju hoppas att vi vinner en.
Wincent fick tag på en penna och målade en fin teckning, tyckte han iallafall :-) samt lite kroppsmålning
Äntligen har vi fått vår och lite värme, tyvärr regnar det ute idag, helmulet så det lär väl regna hela dagen, föräldrargrupp på BVC idag, har inte varit på många av de träffarna då barnen alltid varit sjuka då, missat de flesta tyvärr. Inte så lockande promenera till Nol i regnet. Present ja, det skall vi köpa till Wincent, blir nog en springcykel till honom och en sparkcykel till Wilgot, han vill ju ha en riktig:-) på 2 hjul, inte den han har som har tre hjul. Sedan får vi ta dom till leksaksaffären så att de kan välja något själva för sina pengar. Gissar på att de kommer hem med bilar :-)
Kommentera inlägget här: