trissigossar.blogg.se

Bloggar om mitt liv som fyrbarnsmamma

Lisebergsbesök

Kategori: Allmänt

 
Ja det blev Liseberg för mig och Wilgot idag, som tur regnade det inte fastän det såg ut så ibland. Vi tog bussen/tåget/spårvagnen dit och hem till Wilgots stora glädje :-) . Kom till Liseberg 10.40, de öppnar 11.00 men de släppte redan in , så det var ingen kö in alls, attraktionerna öppnade doch 11.00 och fram tills 13.00 var det inte så mycket kö, men efter det blev det mycket folk och till populära attraktioner som lilla berg och dalbanan och farfars bilarna blev det rätt lång kö för att Wilgot skulle vilja stå i den, men vi hann åka igenom alla barnattraktionerna på de 2 första timmarna, visa 2-3 gånger. sedan blev det flumeride, Wilgot älskade den, men tyvärr ingår den inte i lilla åkpasset så vi fick köpa lösa biljetter för 120 kronor, mindre kul, så vi åkte bara 1 gång, ja blöta blev vi :-) nästa gång köper vi det vanliga åkpasset för 320, lilla kostar 210 men han vill även åka stora berg och dalbanan, kållerado, jukebox och det nya parishjulet. Ja liseberg är inte billigt, slutsumman med åkpass, mat, glass och sånt blev runt 850 förstår att det finns många som inte har råd att åka dit, helst om man har flera barn. Ja egentligen borde man ta med mat då han ändå oftat inte äter upp all mat, köper ju typ liknande Happy Meal fast på Burger king till honom. Ja hamburgare, juice och liten pommes frites. Själv var jag ju mätt på mitt Lisebergsmål och orkade inte käka upp hela hans pommes frites som han lämnade kvar, samt säkert 3/4 delar av juicen, den går inte att spara då locket läckrer om man lägger ner den i väskan, tro mig, jag har testat :-)
 
Micke, Wilhelm och Wincent var hemma, barnens farmor var här och hälsade på för de hade aldrig tyckt det varit kul att vara på Liseberg i 5 timmar som vi var, vi hade lätt kunnat vara där längre om köerna till attraktionrena hade varit kortare så att Wilgot hade velat åka mer.
 
Wincent ja han mår bra, trotsar och bråkar som vanligt, 1000 gånger värre än Wilgot i samma ålder, alltid  bråk vid matbordet som gör att han går därifrån för att sedan komma tillbaka, så oftast kommer han igång att äta när vi bätit klart, men då brukar han få i sig en del, allrahelst om det finns makaroner, blodpudding och majs.
 
Wilhelm mår bara bra, går lite längs möbler, släpper taget ibland och står själv några sekunder och ställer han sig upp mot giraffen vi har så går han en kort bit med hjälp av den, han puttar den framför sig precis som Wincent gjorde när han började lära sig gå. Har tagit fram gåvagnen, men han vill helst leka med den istället för at gå med den. Äter ju själv när vi äter middag, vet inte hur mycket som åker ner i hans mage, lite iallafall, men när han börjar bli mätt så slår han handflatorna mot bordet så att maten flyger runt i hela köket för att sedan kleta runt med det som finns kvar på bordet, busunge :-) . När han skall sova så bökar han runt som en minigris i sängen, gärna runt 30 minuter, låter som en uggla och slänger ut filtar, snuttefilt, gosedjur och kudde på golvet. Ja så vill han fortfarande gå upp senast 05.00, helst en bra stund före, måste ju gå ner med honom eftersom han är tokpigg och tjoar i sänger och riskerat att väcka dom andra som iofs ändå vaknar innan 06.00. Har provat att låta honom vara kvar i sängen men det slutar med att han blir ledsen istället.
 
Wilgot hade våravslutning på dagis och de hade uppträdande, sång och sånt, märker att han inte är det minsta blyg han gillar sånt :-) och han hörs :-D när han sjunger om han kan sången. Tänk vad blyg han var på sin första julavslutning, han tovägrade att gå upp på scenen, det problemet har han inte nu. Inte det minsta.