trissigossar.blogg.se

Bloggar om mitt liv som fyrbarnsmamma

Vägrar amma

Kategori: Allmänt

Pigga killen 04.30, en vanlig tid vi går upp numera
 
Vet inte vad det tagit åt Wilhelm, han har vägrat amma sedan klockan 12.00 igår. Redan på fredagskvällen krånglade han lite då han när han vaknade som vanligt 22.00 inte ville amma utan bara bet mig hela tiden, han fick somna om utan att amma, under natten vaknade han bara 2 gånger, har aldrig hänt tidigare, ammade som vanligt på morgonen men sedan dess har han tokvägrat att amma, blir arg och ledsen när jag försöker, eller vänder bara bort huvudet och är inte intresserad. Har knappt fått i han något alls då han ännu inte äter, lite gröt och idag kanske runt 1-1,5 dl utpumpad bröstmjölk på hela dagen, blöjorna är rätt så torra, inte alls bra. Igår trodde jag att han fått öroninflammation då han varit förkyld hela veckan, men han har inte varit ledsen och visat tecken på att han haft ont idag, men kanske gör det bara ont när han ligger och ammar. Pumpar ut mjölk för att kunnna ge honom samt för att hålla produktionen igång, hoppas verkligen han börjar amma igen annars får jag ringa BVC så att de kan kolla om han har öroninflammation, ser även ut som om det är tändrer på G i överkäken. Inre bra med amningstrejkn då han ännu varken äter mat eller välling/ersättning, dricker inte ur nappflaska utan jag har gett honom mjölk på sked och i pipmugg.  Han lär gå ner i vikt om han fortsätter så här, iofs så har han att ta av, men det är inte bra ändå.
 
De andra busarna mår bra, fast Wincent verkar ha fått en ögoninflammation, Wilgot var röd och irriterad i ögat i fedags, trodde han fått smuts i det, nu verkar det bra men eftersom Wincents ena öga varat så var det nog en snabbt övergående ögoninflammation som Wilgot hade i fredags.
 
Annars har vi bara varit hemma i helgen, killarna var överlyckliga över snön som kom i natt. Ja och sedan så har jag vunnit ett årskort på Lekstaden i Kungälv, toppen för nu går en av dom in gratis under ett helt år. Ja och i veckan damp en kokbok ner som jag vann, Tareq Taylor klassiker, en bok med husmanskost och som jag faktiskt funderat på att köpa, tidigare i år vann jag 2 andra böcker jag velat ha :-)  och en umami taste teaser dök också upp i veckan, en slags napp som man lägger tex en bit äpple i och ger Wilhelm, ingen risk att han då sätter i halsen, kul att man vinner ibland.