trissigossar.blogg.se

Bloggar om mitt liv som fyrbarnsmamma

6 månader

Kategori: Allmänt

Här är det bara bra, Wilhelm har ju hunnit bli 6 månader. Var på BVC i torsdags och nu väger han 9280 gram och är 70,5 cm lång. Fick sin första smakis i söndags, lite havregröt som verkade uppskattas då han gapade villigt. Men igår och idag vägrade han bestämmt att öppna munnen. Har nu två tänder, ser ut som om en tredje är på väg, sover lite oroligt på kvällen och är lite gnällig på eftermiddagen om man inte underhåller honom hela tiden, eller så är det bara ett ljud han fått för sig att göra just nu, lite irriterande att lyssna på efter ett tag bara. Puttar sig mest bakåt i gåstolen och kan inte sitta ännu, fast det har han knappt tränat på förstås, får allt ta och träna på det, blir så mycket roligare för han när han kan sitta på golvet och leka och ännu roligare när han kan krypa.
 
Wincent mår bra, trotsig till tusen och kan en del fula ord som används flitigt här hemma tyvärr. Minsta som går fel så får han värsta utbrotter, ofta är det något fel med maten så att han får ett psykbryt och springer ilsket från bordet för att när vi nästan ätit klart komma tillbaka för att äta ändå. Igår var det att jag la sylt på risgrynsgröten, något han sa han skulle ha men som han inte ville ha när jag väl lagt på det. Gröten slank ner utan problem senasre ändå. Idag fick han värsta utbrottet för att jag råkade gå ner före honom i trappan. Men det är bara hemma som han är sådan, inte på dagis. Förra veckan var han hemma måndag och tidag då en unge kräkts på dagis, vinterkräksjukan har ju härjat länge på hans avdelning, vi har sluppit det som tur är hittils. Men han var nöjd ändå för han ville vara hemma och se på godisfilmen :-), Hopp heter den och handlar om någon påskhare och godis såklart.
 
Wilgot har haft en del mardrömmar och kan komma ner nyvaken och säga det mest konstiga saker. Imorse sa han att vi inte får plantera solrosor inomhus, för då kan det komma in en massa getingar. Fast det förstås sa han, om vi gör små hål i fönstret så kan de flyga ut, vi får hoppas att han inte får för sig att testa sin  ide med små hål i fönstret :-), annars klagar han på att han har ont i magen och mår illa på kvällen, undrar om det inte är ett sätt för att få vara uppe, för han sommnar ändå och det glöms fort bort när han går upp för att lägga sig. Igår blev han rädd när han läste djungelboken, såg inget läskigt i den, men för en 5-åring kanske ormen eller tigern var läskig.