trissigossar.blogg.se

Bloggar om mitt liv som fyrbarnsmamma

Ögoninflammation och halsont

Kategori: Allmänt

Skräpning, glömmer bort att skriva här.
 
Ja det har varit en del sjukdomar på sistone, först smittade Wilgot oss alla med ögoninflammation, barnen klarade sig riktigt lindrigt undan, bara lite klet i ögonvrån på morgonen. Jag och Micke lyckades pricka av alla symptom till 110% , visste knappt ögoninflammation kunde ge så mycket besvär. Lagom tills det började gå över fick jag ont i halsen, Micke fick ont i halsen och hosta, Wilgot likaså och kanske feber också. Wincent vaknade med feber imorse, klagade på att han hade ont i nacken natten som var, men imorse hade han ont i magen, nu på kvällen hade han feber igen, hosta, magont och huvudvärk. Wilhelm han vägrar äta något annat än bröstmjölk sedan igår morse, vet inte om han också har ont i halsen eller om tänderna spökar. Förkylda har ingen av oss blivit.
 
Ja Wilhelm ja, han vägrar fortfarande amma, så nu är det garanterat slutammat. Pumpar fortfarande ut mjölk då det är det enda han vill ha just nu, annars har han även ätit gröt. Vanlig mat vägrar han fortfarande äta, löikaså alla former av frukt och fruktpure. Men lägger man lite bröd ellre majsbågar framför honom så stoppar han in det i munnen, även om han knappt får i sig något, igår satte han brödet i halsen, eller det kom väl för långt bak så han kräktes upp all sin morgongröt, typisk för efter det har han vägrar äta något annat än bröstmjölk.
 
Kryper gör han inte, ålar sig bakåt och i cirklar. I gåstolen sprringer han fram numera och pillar på allt han kommer åt, har beställt hissgardiner istället eftersom han drar i de vi har nu. Likabra att ta bort lamporna då han ändå drar i sladdarna. Sitta kan han gör själv men man måste sitta bredvid för han kan när som helst tippa omkull, han har ju knappt suttit själv alls då Wilgot och Wincent inte lämnat honom i fred så att har fått träna på det. Blir han han siotter i matstolen eller gåstolen, måste låta honom vara på golvet mre. Funderar på att köpa en begnad vit spjälsäng, tex IKEAs Gulliver där man kan ta bort ena långsidan helt, då kan jag ställa den mot min säng och ändå lätt komma åt honom när han vaknar. Nu sover han ju i dubbelsängen men jag måste lägga filtar och kuddar under hela madrassen då han putar sig nedåt mot fotända och på så sätt kan ramla ut. Wilgfot och Wincent gjorde aldrig så.  BVC på torsdag, intressant att få se hur mycket han väger nu när han inte längre helammar.
 
Annars har det inte hänt så mycket, barnen var på Leklandet i Kungälv i helgen, hämtade ut årskortet vi vann där, så nu går Wilgot in gratis under ett år. Vädret har ju varit toppen, äntligen lite vårväder. Måste kolla om Wilgot kan ha sin skaljacka, den ser lite liten ut och sedan behöver jag köpa nya skalbyxor. Undra om Freeport har fått in några i Polarn&Pyret outletbutiken. Skall prova kängorna jag köpte i höstas, undrar bara var innresulorna tagit vägen, ytvärr är nog skorna i minsta lagret, Wincent kan ha sina. Håller vädret i sig är det för varmt för vinterskor och vinteroveraller. Då är det bättre att köra med skaljackor och windfleecejackor under.
 
Wincent älskar ju sopbilar, lastbilar och stora maskiner. Nu har han bestämt att han skall åka i pappas sopbil :-) något han och jag tydligen bestämde på väg hem från dagis idag för när Micke kom hem sa han att mamma har lovat att jag skall få åka i din sopbil, men bara Wincent får följa  med, inte mamma, det blir för trångt, mamma får inte plats, lillebror får plats :-) , Ja Micke får väl ta Wincent till jobbet en helg så att han får sitta i sopbilen, Wilgot är ju rädd för allt sånt och har alltid varit det, han vägrar att sätta sig eller gå i närheten av sopbilen, han fick testa det en gång som liten men han gallskrek bara.
Kommentera inlägget här: